FAQ

Hoe stel je een persbericht op?

Een persbericht maak je zo kort mogelijk en bevat in elk geval wat uw nieuwsbericht is, wie de organisator is, datum en locatie en de gegevens van een contactpersoon.


Voeg ik bijlagen toe?

Bij ons online persberichtensysteem kan je kiezen voor een bericht met of zonder bijlage. Het uploaden van een bijlage, de zogenaamde persmap, kan wenselijk zijn als je de persmensen een bericht wil nalaten waarvoor een persoonlijk contact niet noodzakelijk is.


Wanneer verstuur ik mijn persbericht?

Een persbericht verstuur je best één of twee weken voor je activiteit. Gaat het over een (dringend nieuwsfeit) dan doe je dat uiteraard best zo snel mogelijk.


Hoe organiseer ik een persconferentie?

Verwittig minstens een week op voorhand via onze online persberichtensysteem de Roeselaarse pers. Wil je ook de weekbladen in je bericht betrekken houd dan rekening met hun specifieke deadlines. Persconferenties kan je in principe op gelijk welk tijdstip organiseren. Weet echter dat veel persorganen naast beroepsjournalisten ook met freelancers werken en die bereik je makkelijkst tussen 17 en 20 uur op weekdagen.


Hoe weet ik wie reageert of zal reageren op mijn persbericht/persconferentie?

Dat weet je niet echt. Door het online persberichtensysteem te gebruiken ben je zeker dat alle aangesloten persorganen je bericht hebben ontvangen. Het blijft de individuele vrijheid van elke redactie om op jouw uitnodiging/bericht in te gaan of niet. Vele persorganen hebben een eigen profiel en dat bepaalt vaak of jouw bericht voor hen interessant is of niet.


Zijn alle lokale journalisten aangesloten bij de Roeselaarse Perskring?

Neen, vaak is het genoeg om per medium één contactpersoon te hebben. Aangezien de perskring ook een vriendenkring is, zijn meerdere lidmaatschappen per orgaan echter vaak voorkomend.