PERSPRIJS 2016

Dit zijn de genomineerden voor de persprijs 2016.


1-- Veerle Boone: genomineerd voor haar inspanningen om de problematiek van de vluchtelingen in het kamp van Duinkerke bekend te maken en voor haar acties om ter plekke de nood te helpen lenigen.


2-- Tim Boury en team: genomineerd voor het nieuwe project dat werd uitgebouwd in de Rumbeeksesteenweg en dat op die manier Roeselare nog meer op de culinaire kaart zet.


3-- Janwillem Van Maele: genomineerd voor het project Pelzen dat hij samen met zielsgenoten opzette in de voormalige pelzenhandel in de Ardooiesteenweg.

 

De stemming is gesloten

746 personen namen aan deel aan de onlinevoting


De winnaar van de persprijs 2016 is


Veerle Boone


Traditioneel vond de uitreiking van de PERSPRIJS plaats bij de opening van de batjes. Radio2-journalist Orfee Geldhof stelde de drie genomineerden voor op het Roeselaarse stadhuis. Tim Boury liet even de avondservice in zijn restaurant staan en ook Janwillem Van Maele liep even weg vanop de opening van zijn popup-café Pelzen in de Ardooisesteenweg.

Derde genomineerde Veerle Boone was wegens ziekte weerhouden en liet zich vervangen door Ingrid Demyttenaere en Sina Darcheshmeh.

De uitslag van de onlinevoting en de stemming van de Roeselaarse journalisten en persfotografen was duidelijk: De tiende persprijs gaat naar Veerle Boone.

Op de foto de aanwezige persmensen en op de voorgrond, achter het keramieken kunstwerk van Els Coppens, Ingrid en Sina (uiterst rechts).


(Foto Stefaan Beel)

PERSPRIJS 2016